PåkörningsskyddApex Materialhantering är återförsäljare av påkörningsskydd  och säkerhetsbarriärsystem från A-SAFE. Vi erbjuder rådgivning, konsultation, försäljning, montage samt eftervård av A-Safes påkörningsskydd.

Apex erbjuder hela A-Safes sortiment av påkörningsskydd, indelat i tre produktsegment:

 

A-SAFE är uppfinnare och tillverkare av världens första fasta, polymerbaserade, flexibla påkörningsskydd.
Apex har ett nära samarbete med A-SAFE på den svenska marknaden för att smidigt kunna ta fram de bästa lösningarna för våra kunder. Kontakta oss så kommer vi ut till ditt företag och hjälper till att ta fram en komplett lösning efter dina önskemål och behov.

 Ladda hem översiktkatalogen för produkterna från A-SAFE

 

 

Några av de största fördelarna med påkörningsskydd från A-Safe jämfört med traditionella påkörningsskydd av stål är bland annat:

 • Minskade golvskador vid kollision
  När en stålbarriär träffas av ett fordon går 100% av kraften direkt ner i golvet och fästet slits loss från golvet vilket medför en dyr golvreparation, plus att en ny stålbarriär behöver monteras. A-SAFEs påkörningsskydd reducerar båda dessa problem då påkörningsskydden absorberar upp till 80% av kraften genom det flexibla materialet.
 • Flexibelt material utan minne
  En av de unika egenskaperna hos påkörningsskydden är dess flexibilitet. Till skillnad mot en stålbarriär så får inte A-SAFEs påkörningsskydd bucklor och deformeras inte vid påkörning. En A-SAFE-barriär kommer reformera tillbaka till sin ursprungliga form efter inverkan. Därför kommer du inte att behöva byta ut ett påkörningsskydd från A-SAFE som vid påkörning av en stålbarriär - detta medför stora kostnadsbesparingar. Flexibiliten hjälper dessutom till att absorbera kollisionskrafterna och absorbera dem genom barriärmaterialet som kallas Memaplex.
 • Modulärt system
  A-SAFEs barriärer har en modulär design utan skruvar och bultar.
  De är enkla att sätta ihop och kan installeras på en bråkdel av den tid det tar med barriärer av stål. Påkörningsskyddet monteras i sektioner med stolpar och barriärer med jämna längder. Skulle en sektion av ett påkörningsskydd gå sönder är det lätt och smidigt att byta ut enbart den trasiga sektionen utan att göra åverkan på övriga sektioner av påkörningsskyddet. På så sätt byter man enkelt ut t.ex. en stolpe i ett långt skydd utan att behöva montera ner hela skyddet.
 • Kraftabsorbtion
  A-SAFE-påkörningsskydd är utformade för att absorbera fordonskollision, och avleda kollisionskraften till hela påkörningsskyddet. På så sätt mildras kollisionen med fordonet drastiskt vilket minskar skador på fordonet. Dessutom överförs endast 20% av kraften till golvet vilket markant minskar golvskador.
 • Grönare alternativ
  När man jämför 100m av Steel Armco med 100m av A-SAFE Traffic Barrier under en femårsperiod, är skillnaden i CO2-utsläpp stora. Under tillverkningen av 100m Steel Armco produceras 3,863kg av CO2, medan 100m av A-SAFE Traffic Barrier bara producerar 1,766kg.
  Vid utgången av fem år, skulle Steel Armco-barriären har skapat en koldioxidavtryck på 11,933kg, medan påkörningsskydd från A-SAFE i tillverkning, minskat underhåll och en dramatisk minskning av ersättningsbarriärer skulle ha genererat endast 2,530kg - det är hela 4,5ggr mindre.
 • Hygieniskt
  A-SAFE är välanvänt i livsmedels- och konfektyrindustrin för dess hygieniska påkörningsskydd.
  I miljöer där höga krav ställs på hygien passar A-SAFEs påkörningsskydd perfekt. Materialet är godkänt för kontakt med livsmedel och är enkela att torka av för att hålla dem fria från smuts och bakterier. Detta innebär att produkterna även är lämpliga för medicinska miljöer och läkemedelsindustrin.
 • Inget målningsunderhåll
  En A-SAFE-barriärs yttre lager är homogent färgade, vilket innebär att repor och skador inte syns och du behöver inte spendera tid och pengar på att kontinuerligt måla om dem.